Kezelhető betegségek
Bőrelváltozások
Vérnyomás problémák
Frontérzékenység
Szembetegségek
Feszültség és relaxáció
Légzőrendszeri betegségek
Prosztata gondok
Bélbetegségek
Vénás betegségek
Íngyulladás
Csontrendszeri elváltozások
Gerincvelő
Ízületi fájdalmak
Idegfájdalom, lumbágó
Ínak, izmok sérülései
Mágnesterápiás készülékek

Hólyaghurut, krónikus hólyaggyulladás

A húgyhólyaggyulladás vagy ismertebb nevén hólyaghurut (cystitis) az egyik leggyakoribb urológiai megbetegedés, ami baktériumok vagy mechanikus sérülések miatt alakul ki. Két fajtája van, az akut (heveny) hólyaggyulladás és a krónikus hólyaggyulladás. Átlagosan húszszor annyi nő betegszik meg akut és krónikus hólyaggyulladásban, mint férfi, aminek oka az anatómiai felépítésben keresendő: a nők húgycsöve rövidebb, így a kórokozók könnyebben bejuthatnak a hólyagba. Élete során a nők 15%-a megkapja ezt a betegséget.

Akut hólyaggyulladás:

Gyakori vagy nehézkes vizeletürítés jellemzi, a vizelet zavaros vagy véres, vizeléskor alhasi fájdalmak jelentkeznek. Okozhatják bakteriális fertőzések vagy a vizeletben levő kalcium-foszfát kristályok által okozott mechanikus sérülések.

Krónikus hólyaggyulladás:

A krónikus hólyaggyulladás (cystitis chronica) tünetei a fájdalmas és gyakori vizelés, sürgető vizelési inger. Kialakulásának okai olyan komplikáló tényezők, amelyek miatt a fertőzést nem sikerül teljes mértékben felszámolni. Ha egy éven belül három vagy több akut hólyaghurut jelentkezik egy páciensnél, akkor krónikus hólyaggyulladásról beszélünk.

A krónikus hólyaggyulladás komplikáló tényezői lehetnek például: húgycsőszűkület, hólyagkő, hólyagdaganat, cukorbetegség.

Az akut és a krónikus hólyaggyulladás kezelése

Az orvos által felírt gombaellenes és gyulladáscsökkentő szerek mellett egyes gyógynövény teák fogyasztása (medveszőlő, galagonya, macskagyökér, cickafark, zsurló).

A Terramagon plusz mágneses derékalj segít a gyulladás csökkentésében, jelentősen meggyorsítva ezzel a gyógyulási folyamatot, valamint enyhíti az alhasi fájdalmakat is.